Saturday, 13 July 2013

# KONVOKESYEN PSIS Ke-8

بسم الله‎
 السلام عليكم

Salam Ramadhan kalian semua. Alhamdulillah. sudah Ramadhan yg ke-4. Sebelum terlambat nadd nk mohon Ampun dan Maaf kekalu pernah mengutuk atau mengata kowg sesmua. Semoga Ramadhan taun nie diberkati oleyNya. InsyaAllah. Seperti biasa, bila mood nk berblogging da ada, macam nie la. Seminggu lebih KONVOKESYEN ke-8 PSIS berlalu. Tp maseh segar di hati nadd. Kenangan yg tak kan pernah lupakan. Semua Ex-Student PSIS datang ke Poly Sabak. Tak kira dari jabatan mana. semua berkumpul dalam satu hari. Seronok bila dapat jumpa kekawan masa belajar dulu. Kekawan dari kos laen. Rindu yg tak boley diungkapkan dengan kata-kata. Selama 4hari 3malam dekat sabak, kami manfaatkan hari hari tersebut, rasa macam xcukup tuk lepas rindu dgn mereka.

Selasa 2/07/2013 : Hari pertama kami ke poly tuk ambil jubah dan sesi raptai bagi sidang 1, & sidang 2. dari pg sampai ke ptg la kami di poly tu. Meriah dgn junior psis apetah lg kehadiran ex-senior psis kan? Happy sesgt masa tu, bergambar perkara wajib bg GC. (:  Lepas da settel sme nya, nadd ketemu dgn si Mella. Dia nie da macam adeq sendiri da. Semua hal poly nadd yg uruskan. Actly mella nie adeq si DIA. Then, da penat jumpa semuaowg, selesai raptai, kami pulang ke homestay. Penat tak terkata kowt. Lepas dinner, GC sme tidor. Hahha, penat katanya. 

Rabu 3/07/2013 : Hari yg dinantikan tiba bagi sidang pertama. Iaitu Jabatan Awam dan Elektrik. Dan si DIA pown konvo pada Sidang pertama. Okayh seday sebab xsama sidang. lagi satu, xsempat nk jumpa DIA. sebab sebab tertentu. Bukan sengaja. Niat dihati mmg nk Datang konvo DIA, tp mungkin xdew rezeki kowt. *malas nak ingat*. Kteowg pergi poly jugak, sebelum ke poly, singgah ke BNO tuk lunch dan bergambar "Pre-Konvo" katanya.. hikss. sgt seronok. :D Lepas semuanya settel, kami ke poly dengan harapan DIA ada lg, tp adeq die cakap " Kaknad, abg da balek la, akk lambat sgt dtg nyer, apela akk nie" Okayh! time tu sentap kowt ! " Hm.. seday dalam hati jewla kowt!  Jumpa kawan lg sowg nie, kaki gadoh at TWITTER. si Jawa. Hahah. lepak ngn die dan kemudian sesi bergambar xdilupakan. :D Lepas smenya da habis, GC ke Kuala Selangor, Bowling dan heve fun sebelum esok. Seronok xterkata bila berbowling ngn mereka. 

Khamis 4/07/2013 : Sidang ke Dua, bermakna hari terakhir konvokesyen. Pepagi kami semua bagon awl taw. set alarm pukul 4pg bak hang! sebab pukul 7.30 da kene ada kt sane. semua mereka sesiap dan cecantek masa hari tu. biasela, huru hara ckit la. Tp seronok. :) Semua cantek dan bergaya. Sampai jew poly, masing-masing cari parents tuk bg Kad undangan. Neves dari homestay xterkata lah. Dengan Perarakan kami nak masuk dewan, lagi neves. Aissh. mcam nak nikah pulak! hihihi. Sesampai jew dewan, lagi neves tahap max. Barisan demi barisan beratur untuk tunggu turn ke pentas, bila turn nadd jew. aishh maken debar jantung nie, Tp bila da smpai ats pntas macam rilex jew. Dengan muka ku yg belagak. Hahha. Tak taw la pic tu cane. hohoh. Alhmdulillah. Semua selesai. Lepas kua dewan jew, owg pertama jumpa opkos Famly tercinta, dgn bunga . Im so touch! Seday dalam hati jew, kunk make up cair. hikss. Lepas da spent time ngn fmly serta bergambar konvo bersama fmly, nadd terus shoot jumpa kekawan. Ketemu dgn budak sem last DKA, si yany. Actly, kenal die pown dari usop. then, kami rapat mcm adeq sendri. Dia nk jmpa sebab nk amek berkat katanya. So, nadd jumpa dedua budak kecik nie, mella & yany. So sweet bila dowg bawak tedybear. Terharu sgt. Thanks sayang. Hari konvo awk akan tiba jugak. :) 
Sesi bergambar gn GC dan classmate. mmg susah nk kumpul satu class. Ada yg bz ngn fmly dan kekawan. so, kami bergambar dgn mana yg ada jew. Tarikh 04072013 tak kan pernah nadd lupakan. kenangan dan penghargaan buat kami. 

Bila dalam kegembiraan akan ada hari kesedihan. Seperti biasa, setiap Pertemuan mesty akan adanya perpisahan. Seday teramat sgt, bila lagi la kami akn ketemu. Harap kowg semua tak lupa kan kekawan yg pernah bersama 3Tahun dahulu. 
Rasanya macam too much jew bebelan nadd nie, almaklumla bila da lama xbebel dalam belog, skali da bebel amek KAU ! Hikss.. dala! Jom tgk sikit geGambar cecomey mereka nie.... ^_^

02/07/2013 
 
 
 

03/07/2013 

04/07/2013 
 
wif si yany 
 kiri : Yany , me & Mella

-TAMAT-

" Terima Kaseh dekat Pensyarah yang tidak pernah jemu mengajar kami dan mendidik kami sehingga kami berjaya mendapat segulung diploma. Terima kaseh pada ibu bapa yg sentiasa berdoa atas kejayan ank mereka. Dan Terima Kaseh kekawan yg saling bantu membantu semasa dalam tugasan. Akhir kata dari nadd Sayang kowg semua, Rindu kowg, Rindu nk belajar dengan kowg dan akan merindui PSIS, Terima Kaseh selama 3Tahun itu.. "

Untuk GC : Terima kaseh selama 3Tahun kita bersama, suka duka kita harungi bersama. Sayang uolls. Love uolss too muchh



|| Read , Like , C0mment .. :) ||

0 g.A.d.I.sC0tt0nLaLaLa: