Friday, 24 October 2014

Pendakap GIGI


بسم الله‎
 السلام عليكم

Assalamualaikum wahai pembaca 

I'm back. eh! Hey hey hey. Terasa lama sangat tak update entry nie. Maybe mood berblogging da hilang atau mungkin busy dengan duniawi ini. Sorry too followers also too the stalker. Busy terlampau dan sekarang mood tengah rajen nak story pasal Pendakap gigi.

Gigi bertukar besi?Uolls know rited what i meant? opkos la know kan ? Now, sy da bergigi besi taw. Senyum pun nk nampak gigi je. Hihih. Tujuan utama pasang pendakap gigi atau lebih sweet panggil "Braces". Ramai yg tegur kenapa pakai braces, gigi kau kan da okay, ke sebab fesyen atau kau pakai sebab nak lagi cantek dari aku ? Errrr -,-
So, the only one of my reason is, 'Aku pakai braces sebab ada satu gigi aku jarang, then IF senyum nampak gg tak cantekla kan, gigi jarang' sebab tu la try pakai braces. Sebelum pakai pun da berkali kali tgk entry berkaitan pendakap gigi, youtube cara pemasangan braces. Dalam hati tu ada la perasaan cuak nak pakai. lelagi ada yg cakap saket sebulan lepas pasang, tak boleh makan makanan keras. Oh! for sure my fav ayam goreng terpaksa la puasa dua tiga bulan. Dan now, Sebulan sudah ku bergigi besi. Yes! one or two weeks mmg seksa sangat. gigi tu macam nk tercabut, lepastu dawai nie die menarik gigi kita. Memula sehari dua mmg tak tipula, nanges sbb tang malam datang saket. Nak makan jgn cakapla kan macam org puasa. Tapi nie lagi teruk minum air pun xboley minum terlampau panas dan terlampau sejuk. Acane tu ? hohoh.  Lepas dua minggu, mmg redah je. sebab gigi pun da sehat. Sekarang nie, hobi lepas makan,mesti tgk gigi ada x terselit dekat celah besi. Hahah. klakar pulok memula tu, dulu xkesah pun nk tgk gg ke hape kan. Now, mmg take care betul. Hikss. Oh! lupe nakbgtaw, color 1st checkup wane pink + 
turquoise. Ntah cane ttbe nk amek dua color. Next check up nak pakai satu color pulok. Ngeeee. 

Okayh! cukupla story tuk kali nie. Mood pun not too okay actly. sejak dua menjak nie selalu sedih. why yaaa ? hmmm. okayhla. See next entry dude. 


"... and pain brings BEAUTY "


|| Read , Like , C0mment .. :) ||

0 g.A.d.I.sC0tt0nLaLaLa: