Friday, 28 August 2015

Bercuti bersama #BFF

بسم الله‎
 السلام عليكم
Hye korang! Minggu nie mood aku tersangat rajin. seminggu dua kali update! kalau tak, berbulan baru nk update kan ? Plan bercuti ke Teluk Kemang, Pd pun tak dijangka. Plan ala ala biasa je. Masa lepak dekat cafe Jiran la, dorang ttbe ajk BBQ kat sungai. Tapi aku tak berapa nak ON, sebab takut kencing tikus. So, si amy laki farra tetbe ajk ke PD balik hari. Maksud lepas BBQ, balik PJ. Aku macam tak syokla. Better stay sehari kan. Malam tu juga beria cari hotel/Apartment murah. Nampak tak beria nk pergi. Isnin, selasa dan rabu group "BFF" tu memekak jela. Post hotel itu, ini la. Last last jumpa Apartment murah. Terus buat payment. Tapi dalam masa sama, parents una tak bagi pergi. mood kami pun mcm tak berapa syokla, geng xcukup. lagi dua hari nak g kot. List menu semua eppa yg buat. Aku hanya settel kan Apartment. Petang jumaat, una bgtaw parents dia bagi. Yeah! Mood happy turn on dan mula la semua tak sabar nk pergi. Sabtu, lepas kerja, kami ke umah farra. Kami dari pj naik satu kereta. muat la 7-orang dalam kereta wish. Dengan barang bbq lagi , beg baju semua sorang satu. Ambik kau. Cikmie dan meme gerak lambat,sebab ada show so,kami kena g awl utk masak ape yg ptt. Sampai ke Apartment tu, kecoh semuanya. yg laki sebok dok lawan PS, dan yg gegirls nie ke dapur la. Siap masak apa yg ptt, lepas tu ape lg bergosip, bermake-up dan tutorial shawl. Sampaikan tak terperasan pukul 10pm. Siap kena perli dgn lelaki, nk pergi bbq ke pergi dinner. Hahah bergaya bukan maen lg. Biasala, nk melawa juga kan. :D Sampai pantai, kemas apa yg patut, lelaki tugas bakar membkar la, yg perempuan sediakn mana yg perlu sambil tggu ayam siap dibakar. Tak lama lepas tu cikmie sampai dgn meme dan adik. berborak hinggala mknn habis. Seronok! Esoknya, lepas check out, kami ke coconut shake PD, notbad la. Tapi bg aku sedap yg klebang punya. Lepas mkn kami ke Upside Down atau bahasa melayu nya, Rumah Terbalik. Harga untuk Adult RM15.00 & Child RM10.00. Notbad la dlm tu cuma kejap jee. Untuk happy happy kan. :) 2H 1M, Best bagi aku, sbb kami ssh nk togther bersama.  Semoga hubungan kawan antara kami kekal hingga jannah. Aamiin. Please, jom bercuti lagi uolls! :)

Bajet :

  • APARTMENT (2Bilik, 1Bilik Air, Dapur, Pool, TV) IBilik - RM 210.0
  • BBQ - RM 197.50
  • TOL - RM 18.60 (Pergi Balik)
  • MINYAK - RM 80.00
TOTAL = RM 506.10

** Semua dibahagi 10-orang, Seorang RM50.61 **
Kolam view

"Kawan baik mana yang tak menggila, walaupun annoying, bila susah kita akan cari dia jugak"
Take care ! Bye.

1 comment:

husna zahidi said...

syoknyaa boleh have fun mcm ni..:)