Sunday, 20 October 2013

# KOTA MELAKA

بسم الله‎
 السلام عليكم
Salam, hye dude! Alhamdulillah, maseh mampu untuk men updates entry baru. Kali nie, nadd nak share moments GC bile bercuti di melaka. 5/7 dari ahli kami yg join. lg Dua tu mereka ada hal yg mungkin xboley di elak kan. Actly, plan kami bukan nk ke melaka, tp nk ke Hot Spring, Sg.Klah. Mungkin byk sgt dugaan dan villa yg kami nk stay tu fully booked. Lastly, Melaka la tmpt yg sesuai utk kami bercuti. Biasela, bile da penat bekerja, stress kerja tu mmg tak terkata la. That's y we olls nie plan nk bercuti. Kami ke melaka 2h 1m. Unplanned jugak. Memula plan nk balek hari, lastly bermalam jugak dimelaka. Penat kowt even xdrive kan, terasa sgt. Pagi sabtu kami da memulakan perjalanan kami ke melaka. Sesampai Tol Ayer Keroh, kami pergi pick up mmber kami yg sekarang nie further study degree di Utem. So, ketemu la mmber psis yg laen. meriah tu jgn ckp la kan. riuh suara kami jew. Teringat mase kami belaja dulu di psis. Lepas da bergambar dgn mereka mereka, kami ke destinasi pertama kami. Coconut Shake, Klebang. Sebelum nie dgr jew kekawan dok beria cter pasal coconut shake nie. Dan akhirnya, kami berjaya juga merasa coconut shake klebang nie. Dengan tak taw jalan nyer. Naseb Gps membantu. Ternyata coconut shake nie mmg mmg the best lah, terasa coconut die dan ais cream vanilla yg mmg sedap. Sabtu dan Ahd kami kesana. Bile lg kan nk merasa. :) Then, Lepas bercoconut , kami memulakan perjalanan kami sekitar bandar hilir melaka. Jalan kaki uolls dgn berMaxi dress. Hahah. Alaa alaa princess taw. Seronok. Sebab semua tempat bersejarah kami jajah. ada la juga beberapa tempat yg tak sempat nk lawat. Mungkin next trips lagi kami akn lawat semuanya. Antara tempat yg kami lawati ialah Muzium Kebudayaan Islam, Taming Sari, Dataran Pahlawan, River Cruise, Jonker Walk, Pantai Klebang, Rumah Merah, Kota A Famosa, & Villa A Famosa. Semua tempat tu sgt sgt menarik dan mmg best. Teringat masa belajar sejarah dulu. Zaman zaman hang tuah, hang jebat semua. Okayh, malam sudah hampir pagi. Kami maseh di kota melaka. Berjalan di uptown , dan berjumpa dgn kawan class psis dulu, Ima dan her BF. b'borak dan bergambar. Dijadikan cter Bf ima la yg bg kami stay villa die tu. mmg tak percaya. Sgt baek Bf die. padahal baru kenal kami. Terima Kaseh juga bg kami stay villa A Famosa tu. Siap ada swimmg Pool taw. Pepagi ahd Ima bawak breakfast tuk kami. Layanan yg the best la kowg. Terharu sgt. Apew pown kami semua seronok sgt bercuti diMelaka. Walaupown 2h 1m, hilang segala stress dan masalah. Keesok nya, pergi kerja mmg malas kata kau! Hahah. da seronok bercuty kan. So, mood kerja tu belom sampai lg lah. Maybe next trips Sabah. :) InsyaAllah. Papew pown jom tgk ckit gegambar kami di Melaka :)
































































till

-E.N.D-

"Sesuatu yang baik, belum tentu benar. Sesuatu yang benar, belum tentu baik."

|| Read , Like , C0mment .. :) ||

0 g.A.d.I.sC0tt0nLaLaLa: