Tuesday, 14 January 2014

Al Kisah, 10 01 2014

بسم الله‎
 السلام عليكم

Assalammualaikum wahai pembaca setia :) 
Long time no see rited ? I'm so so sorry. Last years yang tersangat busy and now, baru dapat jengah blog nie. fuuuuhh! Habes berabuk kau! Hahah. *perasan retis* Dan harini, saat ini, masa ini, baru la dok gegedik nk menUpdates entry pertama , bulan pertama untuk Tahun 2014. Rasa nya maseh belum terlambat utk mengucapkan Selamat Tahun Baru 2014 atau dalam bahasa gerisnya, Happy New Years uolls. Harap tahun 2014 nie tahun yg lebih bermakna buat kalian. Amin. Hokayh. Bulan pertama pada tahun 2014 nie, for surela kan bulan January. Bulan yg memberi seribu makna dalam hidup ku, terutama pada tanggal 10 Jan. Nak taw hape ? Kenapa dgn date tu ? Opkos la my Hari Lahir, nampak tak kepoyoan ku. Da lepas 3hari pun. Alhamdulillah. Usia ku kini telah meningkat ke 23. Ommyyy! Macam tak percyaa pulak. Pejam celik pejam celik da 23 tahun. Ingat kan baru 20 something. Hihohoo. *perasan muda*
Sebenarnya takut tuk menghadapi saat itu. yela, usia meningkat kan? Nak xnak hadapi jugak. da tua nk wat acane. So, da boley cari calon calon nie. Da boley Kahwin da. :D yahooo. Cter pasal kahwin cepat jew kan! Hahaha. Seperti biasalah, setiap tahun mesti ada kejutan istimewa dari sahabat. Tahun tahun lepas , masa zaman belajar dulu kejutan dari GC. Simbahan tepung dan air b'serta Kek yg comey. Kemudian, tahun lepas, surprise dari geng HP masa training dulu. Now, more more surprise dari Sahabat setiaku, Cikmie. 

Sehari sebelum kejadian berlaku nya kejutan itu. Kisahnya begini, masa lunch cikmie tak habes tanya malam ada pergi mana-mana tak ? naek bosan dgn soklan tu. Balek kerja dia wechat tye soklan yg sama, then ayt die "Jom dinner sama nk, lama xdinner sama" macam pelik sbb lunch tadi da lunch sesama. Tapi ikut kan jew. Malam tu weolls makan dekat Ania Awanis, Padang Jawa Shah Alam. Driver kami semestnyer la her bf, meme dan peneman ku adik cikmie. Sesampai , tempat bersila tu full, terpaksa tunggu dan hujan mula m'basahi bumi. *ecewah ayat* Tak lama menunggu,akhirnya kami dapat tempat yg boley bersila. so suka la, makan seafood sambil bersila taw. Selesai makan dan berborak. Tetbe cikmie cakap nk ambil Gitar ? Actly tak paham motip die nk bawak gitar tu ? Dalam hati "da kenapa nk bawak gitar bagai, padahal mata da nntok nk balek..." *bebel sesowg dlm hati* Lama juga si cikmie ngn meme kt kereta tu, nad melayan adik. Tetbe meme ckp, "naddd! kau pandang sana jap!" nad pown balas dengan pantas,  "Jangan bagi Kucing wey! sepak kunk !!!" Then, lastly... cikmie membawa cake sambil tersnyum dan menuju kearah ku. Respon ku ??? Opkos terkejut dan terus menanges. Ohh! Terharu beb sampai m'gigil satu badan. Siapa yg tak terkejut kan, ingat kan dowg just blnje makan jew. Nie skli bawa cake. Terharu beribu kali terharu. Tak terungkap dgn kata kata. Memang plan cikmie menjadi, dan pertama kali juga clbrtes bufday dgn dia. Sebelum nie kami takde masa nk bersama. deduaa stdy jauh dan tahun nie, tahun bermakna buat ku. Terima Kaseh wahai sahabat setia ku, Terima kaseh untuk hari bermakna itu. 
Keesokannya, mula la membuka FB, wassp, wechat dan segala apps sosial nad buka. Reply satu persatu wish dari mereka. Xie Xie uolls. Terima kaseh doakan kesihatan nad, mendoakan nad panjang umur. Amin Amin Amin. Moga moga doa kowg semua dimakbulkan.Yang mendoakan nad cepat kahwin , Amin juga. InsyaAllah, ada jodoh, kahwin la :)  Last but not least, Sekarang nad da SAH berumur 23 tahun. horeyyy! Moga wishlist tahun 2014 ini tercapai. Amin. 
9/1/2014


10/1/2014
Wish dari SAHABAT SETIA, 
*yg tak ada dlm nie sorry, bukan bermakna kowg tak pntg hokayh. Ini Antaranya.. :)* 

13/1/2014
I'm officially 23 years old 

"Segala yang berlaku dalam alam ini dengan izin Allah. Tiada apapun yang boleh berlaku tanpa izinNYA. "


No comments: